WHISKEY SOUR KOKTEILIS

Whiskey Sour kokteilis – vienas iš žymiausių „Sour“ rūšies kokteilių. Alkoholis, citrinų sultys ir cukrus – trejybė, pagal kurią kuriama didžioji dalis kokteilių. Tradiciškai kokteilis daromas maišant viskį, citrinų sultis, cukraus sirupą ir kiaušinio baltymą – ingredientą, kuris kokteilius suteikia malonesnę strukūrą bei švelnesnį skonį. Gaminimo būdas taip pat unikalus- pirmiausia atliekamas „Dry shake“ – tai yra visi ingredientai plakami be ledo, kad kiaušinio baltymas geriau susiplaktų ir aktyvuotųsi, tada įdedama ledo, ir plakant atšaldomas kokteilis.

Whiskey Sour atsiradimo data nėra tiksliai nustatyta, tačiau jis matomas net ir Abrahamo Lincolno, JAV prezidento, administracijoje. Originalus receptas buvo rastas atspausdintas  1862 metais Jerry Thomas knygoje „The Bar-Tenders Guide“

Whiskey Sour ingredientai:

  • 40ml viskis
  • 20ml citrinų sultys
  • 15ml cukraus sirupas
  • 15ml pasterizuoto kiaušinio baltymo

Whiskey sour paruošimui reikalingi baro įrankiai:

  • Menzūrėlė (jigger)
  • Kokteilių plaktuvas (shaker)
  • Koštuvas (strainer)
  • Smulkus koštuvėlis (double strainer)

Whiskey sour paruošimas:

  • Į kokteilių plaktuvą be ledo supilami ingredientai.
  • Stipriai išplakamas kokteilis be ledo.
  • Į kokteilių plaktuvą įdedamas ledas, išplakama su ledu.
  • Koštuvo bei smulkaus koštuvėlio pagalba supilama į viskinę taurę su ledu.
  • Papuošiame citrinos žievele bei Maraschino vyšnaite.

whiskey sour kokteilis