SPICY MANGO MARGARITA KOKTEILIS

spicy mango margarita

Spicy Mango Margarita – tai klasikinės Margaritos twist`as. Originalus receptas susideda iš tekilos, apelsinų likerio ir šviežiai spaustų laimo sulčių. Variacijų gali būti visokiausių : vaisiška, aštri, dūminė, šaldyta, patiekama viskinėje taurėje su ledu arba tiesiog kupetėje. Ko gero, tiek skirtingų skonių ir receptų neturi nė vienas iš kitų kokteilių. Šis bus vaisinis (mango) ir šiek tiek į aštriąją pusę, naudosim Tajin (čili ir laimo) prieskonius.

Margarita kaip kokteilis savo tikslios atsiradimo datos neturi, vienur kalbama, kad tai yra 1948 Akapulkas, Meksika, kitur kalbama, kad tai gali būti dar senesnio kokteilio „Daisy“ variacija (Margarita ispaniškai – Daisy). Labiausiai išpopuliarėjo Amerikoje prohibicijos laikais (Tačiau šis kokteilis nuo pat atsiradimo atrado savo kelią į žmonių širdis ir rankas. Margarita- praktiškai kiekvienais metais būna tarp populiariausių penkių kokteilių pasaulyje.


Spicy Mango Margarita ingredientai:

  • Tekila (sidabrinė) – 50ml
  • Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys – 25ml
  • Cukraus sirupas – 15ml
  • Pasterizuota mangų tyrė – 25ml 
  • Tajin priekonių mišinys

Spicy Mango Margarita paruošimas:

  • Pasiruošiame taurę. Laimo skiltele sudrėkinam taurės kraštelį, tuomet kraštą pamirkome į Tajin prieskonius. Atidedame taure vėlesniam naudojimui.
  • Į kokteilių plaktuvą, menzūrėlės pagalba supilame visus ingredientus- tekilą, sultis, sirupą ir tyrę.
  • Į „shakerį“ įsidedam ledo, gerai suplakame viską.
  • Suplaktą turinį pro koštuvą ir koštuvėlį supilame į prieš tai jau paruoštą taurę ir mėgaujamės!

Spicy Mango Margarita paruošimui reikalingi baro įrankiai:

  • Kokteilių plaktuvas (sheikeris)
  • Menzūrėlė (jigger)
  • Koštuvas (strainer)
  • Smulkus koštuvėlis (double strainer)