NEGRONI KOKTEILIS

Negroni kokteilis – vienas paprastesnių pagaminti, tačiau eilę metų esantis tarp trijų populiariausių alkoholinų kokteilių pasaulyje. Jį sudaro trys ingredientai lygiomis dalimis: džinas, Campari ir raudonas vermutas. Tamsiai raudonos spalvos, sofistikuotas ir paprastas kokteilis labiausiai mėgstamas tų, kurie savo skonių paletę jau yra išlavinę. Negroni- pakankamai kartus, kad tiktų visiem.

Negroni sukurtas žymiosios prohibicijos laikais,1919 metais, Italijoje, Florencijos mieste, kai italas Camillo Negroni bare paprašė savo draugo barmeno jam padaryti šiek tiek stipresnę jo mėgstamiausio kokteilio- Manhattan versiją, pakeičiant gazuotą vandenį į džiną. Barmenas taip ir padarė, tuo pačiu pridėdamas ir apelsino žievelę, kurią suspaudus išskiriami eteriniai aliejai, kurie prideda papildomo kvapo ir kartumo.

Negroni ingredientai:

  • 30ml džinas
  • 30ml Campari
  • 30ml raudonas vermutas
  • Apelsino žievelė

Negroni paruošimui reikalingi baro įrankiai:

  • Menzūrėlė (jigger)
  • Kokteilių maišymo indas (mixing glass)
  • Baro šaukštas (bar spoon)
  • Koštuvas (strainer)

Negroni paruošimas:

  • Į kokteilių maišymo indą supilame ingredientus.
  • Dedame gausiai ledo į indą. 
  • Viską gerai išmaišome su šaukštu sukdami ratu apie 15 sekundžių, kol gerai atšals.
  • Į viskinę taurę įdedame didelį ledo kubą.
  • Koštuvo pagalba supilame į taurę kokteilį iš maišymo indo.
  • Ant kokteilio viršaus išspaudžiame apelsino žievelę ir ja papuošiame kokteilį.
  • Mėgaujamės!

negroni kokteilis