JUNGLE BIRD KOKTEILIS

Jungle Bird kokteilis – visiška Tiki stiliaus kokteilių ikona. Tiki stilius- Amerikos, Australijos kraštų, Mikronezijos ir  Karibų salų kokteilis, kuriame dominuoja romas ir egzotiniai vaisiai (ananasas, papaja ir pan.). Šiais laikais barmenui pasakius padaryti tiki stiliaus kokteilį – pirmiausia galvoje atsidurtų Jungle Bird kokteilio ingredientai. 

Jungle Bird kokteilio istorija prasideda Kuala Lumpure, 1973 metais Hilton viešbutyje įsikurusiame Aviary bare, kuriame kokteilis buvo patiekamas kaip pasitikimo gėrimas. Jo pateikimas tuo metu buvo visiškai išskirtinis – porcelianinė, paukščio formos taurė. Šiais laikais pateikimas šiek tiek supaprastėjo, dažnai pateikiamas viskinėje taurėje, tačiau visuomet su ananso gabaleliu ir ananaso lapais kaip papuošimu. 

Jungle Bird ingredientai:

  • Tamsus romas – 40ml
  • Campari – 20ml
  • Cukraus sirupas – 15ml
  • Šviežiai spaustos laimo sultys – 15ml
  • Šviežiai spaustos ananasų sultys – 40ml
  • Ananaso griežinėlis
  • Ananaso lapai

Jungle Bird paruošimas:

  • Į kokteilių plaktuvą supilame visus ingedientus.
  • Dedame ledą į kokteilių plaktuvą ir plakame apie 30sekundžių.
  • Naudojant koštuvą turinį perpilame į viskinę taurę su ledukais.
  • Papuošiame ananaso griežinėliu ir ananaso lapais (galima pridėti ir kokteilinę vyšnaitę).

Jungle Bird paruošimui reikalingi baro įrankiai:

  • Kokteilių plaktuvas (shakeris)
  • Menzūrėlė (jigger)
  • Koštuvas (strainer)