ESPRESSO MARTINI KOKTEILIS

Espresso Martini kokteilis – tai kava po maisto, alkoholis ir desertas viename. Kokteilio kokybė čia priklauso nuo ingredientų, kurių yra tik keli, tačiau reiktų juos rinktis kuo geresnius : degtinė, kavos likeris (dažniausiai Kahlua), espresso puodelis (~30ml). Šis kokteilis turėdamas kavos (tuo pačiu ir kofeino) šiek tiek pabudina, todėl dažnai buvo vartojamas prasidedant vakarui ir žinant, kad vėliau norėsis būt žvalesniu. 

Espresso Martini jau tapo modernia klasika. Jį sukūrė jau legendinis, ne vieną klasikinį kokteilį sukūręs, barmenas Dick Bradsell 1983 metais, kai tuo metu žinomas madų modelis užėjo pas jį į barą ir paprašė kokteilio, kuris pabudintų ir tuo pačiu apsvaigintų. O kadangi kavos aparatas buvo prie pat barmeno darbo vietos, o pagrindinis alkoholis kurį tuo metu vartojo žmonės buvo degtinė, barmenas du dalykus apjungęs ir sukūrė šį klasikinį kokteilį. Espresso Martini papuošiamas trimis kavos pupelėmis, sakoma, kad kiekviena jų simbolizuoja skirtingus dalykus: sveikatą, laimę ir turtus.

Espresso Martini ingredientai:

  • 40ml degtinė
  • 20ml Kahlua kavos likeris
  • 30ml espresso kava

Espresso Martini paruošimui reikalingi baro įrankiai:

  • Menzūrėlė (jigger)
  • Kokteilių plaktuvas (shaker)
  • Koštuvas (strainer)
  • Smulkus koštuvėlis (double strainer)

Espresso Martini paruošimas:

  • Į kokteilių plaktuvą supilame ingredientus, įdedame ledo.
  • Gerai išplakame kokteilį.
  • Naudodami koštuvą bei smulkų koštuvėlį supilame kokteilio turinį į kokteilinę taurę.
  • Papuošiame kokteilį trimis kavos pupelėmis. Skanaus! 

espresso martini kokteilis