Perkant už daugiau nei 50€ – pristatymas nemokamas!
EASTSIDE KOKTEILIS
Eastside kokteilis – šiek tiek patobulinta Southside versija, kurie abu kilę iš visiškai tradicinio Gimlet kokteilio. Gimlet – vienas paprasčiausių, puikiai subalansuotas ir labai skanus kokteilis, kuris maišomas iš trijų, visiškai elementarių ingredientų: džino, laimo sulčių ir cukraus sirupo. Southside kokteilyje papildomai naudojama mėtos lapeliai, o šiame kokteilyje prie viso to dar ir agurko griežinėliai, kurie kokteilį paverčia gaivesniu ir lengvesniu.
Eastside kokteilio istorija prasideda Libations bare, New Yorke, 2004 metais, tačiau ten buvo patiekiama kiek kitokia versija nei dabartinė- aukštoje taurėje su ledu. Tais pačiais metais, kitame New Yorko bare- Milk & Honey, jis buvo pateiktas kokteilinėje taurėje, kuri ir laikoma tinkamiausia šiam kokteiliui iki šiol.
Eastside ingredientai:
- Džinas – 50ml (rekomenduočiau naudoti Hendrick`s -iš savęs turi lengvo agurko poskonio)
- Šviežiai spaustos laimo sultys / Supasawa – 30ml
- Cukraus sirupas – 20ml *
- Mėtos lapeliai – 6vnt
- Šviežio agurko griežinėliai – 2-3vnt
Eastside kokteilio paruošimui reikalingi baro įrankiai:
- Kokteilių plaktuvas (shaker)
- Menzūrėlė (jigger)
- Koštuvas (strainer) ir smulkus koštuvėlis (double strainer)
- Grūstuvas (muddler)
Eastside kokteilio paruošimas:
- Į shakerį sudedame agurko griežinėlius. Grūstuvo pagalba lengvai sutriname agurką.
- Supilame likusius ingredientus: džiną, laimo sultys, cukraus sirupą ir įdedame mėtos lapelius. *
- Į shakerį įdedame ledo ir viską suplakam.
- Suplaktą turinį būtinai prakošti su “double strainer” į atvėsintą, kokteilinę taurę.
- Agurko griežinėlis ant viršaus ir skanaus!
* Cukraus sirupas daromas labai paprastai- lygiomis dalimis (pvz. 100g vandens ir 100g cukraus) sumaišom vandenį ir cukrų puode, ir and vidutinės ugnies šildydami maišom kol ištirps cukrus.
* Sutrintas agurkas išskleidžia iš savęs skysčius ir pagrindinius skonius, kurie lengvai pasisavinami kokteilyje. Kai kurie receptai siūlo agurką ir mėta sugrūsti kartu, aš to nerekomenduočiau, kadangi stipriai trinant mėta ji gali plyšti ir atiduoti savo kartumo savybes, kurių kokteilyje nereikia. Natūraliausius skonius mėta atiduoda plakant „sheikeryje“ su ledu.