BRAMBLE KOKTEILIS

Bramble kokteilis – dar vienas kokteilis, praktiškai kilęs iš Gimlet. Naudojama džino bazė, cukraus sirupas bei šviežiai spaustos citrinų sultys, pateikiama su grūstu ledu ir ant viršaus užpilama gervuogių likeriu. Kokteilio skonis nukelia į pavasarį- gaivus, šiek tiek salstelėjęs bet puikiai tinkantis norint atsigaivinti.

Bramble kokteilį sukūrė anglas barmenas Dick Bradsell, Londone, Soho rajone sančiame Fred`s Club 1984metais. Dick Bradsell barmenų pasaulyje žinomas dar ir dėl to, kad jis yra jau legendinio kokteilio Espresso Martini kurėjas. Jo kolega tuo metu importuodavo įvairiuos likerius, vynus, sidrus iš Prancūzijos ir vis siūlydavo paragauti ir panaudoti kokteiliuose. Pirmą kart paragavus gervuogių likerio Dick`as iškart nusikėlė į vaikystę, kai brisdavo per spygliuotus krūmus nusiskinti gervuogių. Būtent dėl to kokteilis ir vadinamas Bramble – taip angliškai vadinami gervuogių krūmai.


Bramble ingredientai:

  • Džinas – 50ml
  • Šviežiai spaustos citrinų sultys / Supasawa – 25ml
  • Cukraus sirupas – 10ml
  • Creme de mure (gervuogių) likeris – 15ml
  • Citrinos griežinėlis
  • Liofilizuota arba šviežia gervuogė 

Bramble kokteilio paruošimui reikalingi baro įrankiai:

  • Kokteilių plaktuvas (shaker)
  • Menzūrėlė (jigger)
  • Koštuvas (strainer)

Bramble kokteilio paruošimas:

  • Į kokteilių plaktuvą supilame džiną, cukraus sirupą ir citrinų sultis.
  • Įdedame ledo į vidų ir viską suplakame.
  • Į taurę sklidinai įdedame grūsto ledo ir supilame išplaktą gėrimą.
  • Ant kokteilio viršaus palengva supilame gervuogių likerį.
  • Papuošiame kokteilį griežinėliu citrinos ir gervuoge.

bramble kokteilis